Aykhan Hajizada: Niemand kan legitimiteit van controlepost Lachin in twijfel trekken

“De woordvoerder van het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken, die verwijst naar het internationaal recht, weet niet dat de controlepost Lachin door Azerbeidzjan is opgericht op zijn soevereine grondgebied, en dat niemand de legitimiteit ervan kan beoordelen. Het Internationaal Gerechtshof heeft deze claim van Armenië ook verworpen,” twitterde de woordvoerder van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Aykhan Hajizada, meldt Report.az.

Hajizada merkte op dat de reactie van het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken op de detentie van Vagif Tsjerkezovitsj Chatsjatoerjan, een internationaal gezochte voortvluchtige van het bloedbad in Mesjali in Khojaly, verkeerde informatie is.

“De Armeense MFA verspreidt opnieuw verkeerde informatie. De genoemde 68-jarige persoon, Vagif Cherkezovich Khachaturyan, is een internationaal gezochte voortvluchtige van het bloedbad in Meshali, Khojaly,” twitterde hij.

“Het is jammer dat Armeense ambtenaren, in plaats van zich te verontschuldigen en te helpen om oorlogsmisdadigers voor het gerecht te brengen, nog steeds proberen om illegale acties te rechtvaardigen, waaronder misbruik van de facilitering van het ICRC (Internationale Comité van het Rode Kruis) om van het proces af te wijken,” voegde hij eraan toe.