Azerbeidzjaans MFB gaat in op aantijgingen van Armeense premier

De Armeense premier Nikol Pashinyan heeft tijdens een regeringsvergadering op 7 september Azerbeidzjan beschuldigd van het verergeren van de militair-politieke situatie in de regio en gezegd dat Azerbeidzjan militaire troepen in de regio zou concentreren, wat weer een valse politieke manipulatie is van Armeense zijde, aldus het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Trend.

De echte bedreiging voor de veiligheid in de regio is de voortzetting van de militaire en politieke provocaties door Armenië, de aanhoudende claims van Armeense zijde en de politieke provocaties van Pashinyan tegen de territoriale integriteit en soevereiniteit van Azerbeidzjan. Bovendien zijn de Armeense strijdkrachten, die in strijd met hun verplichtingen, nog niet volledig van het grondgebied van Azerbeidzjan teruggetrokken.

“Om vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen, moet de Armeense kant territoriale aanspraken op Azerbeidzjan opgeven, een einde maken aan militaire en politieke provocaties, en stoppen met het belemmeren van de succesvolle afronding van het onderhandelingsproces over een vredesverdrag,” aldus de verklaring.