Azerbeidzjaans ministerie van Buitenlandse Zaken reageert op Nikol Pashinyan

Een andere uitspraak van de Armeense premier Nikol Pashinyan over de “gespannen humanitaire situatie” in de regio tijdens zijn toespraak op een regeringsbijeenkomst op 11 augustus past in geen enkel kader, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan in een commentaar op de uitspraken van de Armeense premier Nikol Pashinyan, volgens Report.

Tijdens zijn toespraak beschouwde de Armeense premier de niet-aanvaarding van goederen die door Armenië richting Lachin werden gestuurd onder het mom van “humanitaire vracht” als “etnische zuivering” tegen inwoners van Armeense nationaliteit.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken merkt op dat de premier van het land, dat massamoorden op Azerbeidzjanen heeft gepleegd als gevolg van de bezetting van ongeveer 20 procent van het Azerbeidzjaanse grondgebied, geen moreel recht heeft om Azerbeidzjan te beschuldigen van etnische zuivering.

“Als, zoals gezegd, de Armeense inwoners echt essentiële goederen nodig hebben, dan kan de weg Aghdam-Khankandi, die door Azerbeidzjan is voorgesteld en door internationale partners wordt gesteund, hiervoor worden gebruikt. In plaats van ongegronde verklaringen te verspreiden over de ‘humanitaire crisis’ en provocaties te plegen tegen de soevereiniteit en territoriale integriteit van Azerbeidzjan, zou de Armeense kant moeten streven naar vrede en stabiliteit in de regio,” zei het ministerie van Buitenlandse Zaken.