Azerbeidzjaanse ambtenaren maken voorlopige evaluatie van herstelwerkzaamheden in Irpin

De delegatie van Azerbeidzjan is op bezoek in Irpin, Oekraïne.

Het Oost-Europese Bureau van Report meldt dat het doel van het bezoek is om de deelname van Azerbeidzjan te evalueren aan de restauratieprojecten die zijn aangekondigd op de Oekraïne Herstel Conferentie die in Londen is gehouden.

Ilgar Isbatov, de plaatsvervangend voorzitter van het Staatscomité voor Stedenbouw en Architectuur van Azerbeidzjan, Rovshan Rzayev, laboratoriumdirecteur van het Azerbeidzjaanse Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Bouw en Architectuur, Elshan Bagirov, een bouwdeskundige van het Staatsagentschap voor Woningbouw (MIDA), buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Azerbeidzjan in Oekraïne Seymur Mardaliyev namen deel aan het bezoek.

De delegatie die Irpin bezoekt, zal een voorlopige beoordeling uitvoeren van de infrastructuurprojecten die Azerbeidzjan in deze stad zal uitvoeren.

De delegatie bezocht eerst het Friendship Park dat vernoemd is naar Academicus Zarifa Aliyeva en legde bloemen voor het monument van Academicus Zarifa Aliyeva.

Azerbeidzjaanse functionarissen bezochten ook het Irpin Linguistic Humanitarian Lyceum dat vernoemd is naar Zarifa Aliyeva. Deze onderwijsinstelling heeft veel schade geleden als gevolg van militaire operaties.

Dankzij de liefdadige hulp van de Staatsoliemaatschappij van Azerbeidzjan – SOCAR, werden het dak en de ramen van de middelbare school vervangen door nieuwe, werden er lopende reparaties uitgevoerd in de klaslokalen en werd het verwarmingssysteem vernieuwd. Op dit moment wordt de isolatie van de gevel van het gebouw van de middelbare school voortgezet met geld van SOCAR, en is de reparatie van het onderdak gepland.

Gedurende de dag zal de delegatie een bezoek brengen aan het Irpin Central Hospital, het Central House of Culture, waarvan het gebouw volledig verbrand is als gevolg van militaire operaties, het gebied waar men van plan is het Art Center te bouwen, de Irpin Children and Youth Sports School, die volledig verwoest is als gevolg van militaire operaties, het gebied waar het woongebouw aan de 3rd street, Gostomelsky highway, herbouwd zal worden.

Tegelijkertijd zullen ze het hoofd van de stad ontmoeten in het gebouw van het stadsbestuur van Irpin.