Azerbeidzjaanse en Albanese president houden uitgebreide vergadering – UPDATED

De president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev en de president van de Republiek Albanië Bajram Begaj hebben een uitgebreide ontmoeting gehad, zo meldt Report.az onder vermelding van AZERTAC.

President Ilham Aliyev begroette de gasten met de volgende woorden:

-Mr. President, geachte gasten, nogmaals welkom. Ik ben erg blij dat ik de gelegenheid heb om de heer President op een officieel bezoek te ontvangen. Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de gastvrijheid tijdens mijn officiële bezoek aan Albanië vorig jaar. Ik ben blij dat we zeer nauwe vriendschappelijke betrekkingen hebben opgebouwd en dat de politieke dialoog op hoog niveau tussen onze landen zeer dynamisch is. Natuurlijk is het een belangrijke factor om de betrekkingen tussen onze landen te versterken, die ik uitstekend zou willen noemen en die tot uiting komt in wederzijdse steun in internationale instellingen en ook in veel praktische activiteiten ter plaatse met betrekking tot kwesties op het gebied van energie en economische ontwikkeling.

We hebben al met u van gedachten gewisseld over de bilaterale agenda, over regionale kwesties, over kwesties met betrekking tot veiligheid en samenwerking. Nu zullen we in aanwezigheid van delegaties onze dialoog voortzetten.

Ik ben echt heel blij dat Albanië en Azerbeidzjan nu als goede vrienden en broers samenwerken, en de vooruitzichten voor onze samenwerking zijn echt heel rooskleurig. Er is namelijk een zeer solide basis, namelijk onze vriendschap en wederzijdse belangen, en een zeer duidelijke visie voor de toekomst over hoe we onze bilaterale banden kunnen aanhalen en hoe we de samenwerking kunnen versterken. Een belangrijke factor als basis voor samenwerking was natuurlijk de ontwikkeling van energie, en daar hebben we het al over gehad en daar zullen we tijdens de vergadering van de delegatie mee doorgaan. We hebben namelijk nog meer plannen op dat gebied, die met u zijn besproken tijdens mijn officiële bezoek en met andere ambtenaren uit Albanië.

Dus nogmaals, mijnheer de president, welkom in Azerbeidzjan.

President Bajram Begaj zei:

-Geachte president, beste vriend.

Het is mij een groot genoegen u vandaag hier in de grote en mooie stad Bakoe te ontmoeten. Tegelijkertijd wil ik u mijn oprechte dank betuigen voor de zeer warme en vriendelijke gastvrijheid die u mij en mijn delegatie hebt geboden. Ik ben ervan overtuigd dat de intensiteit van onze ontmoetingen opnieuw onze inzet en gemeenschappelijke wil bevestigt om de betrekkingen tussen de twee landen te versterken, die in de geest van broederlijke vriendschap en samenwerking de laatste jaren een dynamische ontwikkeling hebben doorgemaakt, zowel op politiek als op economisch gebied. Zoals u zei, hebben we uitstekende betrekkingen, en we moeten werken aan uitstekende economische betrekkingen. Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor uw persoonlijke bijdrage en inzet voor deze nieuwe bladzijde in de geschiedenis van de betrekkingen tussen de twee landen. Dit jaar vieren we de 30-jarige verjaardag van onze diplomatieke relatie.

Nogmaals hartelijk dank.

12:10

De uitgebreide ontmoeting tussen Ilham Aliyev, president van de Republiek Azerbeidzjan, en Bajram Begaj, president van de Republiek Albanië, is begonnen, zo meldt Report.az onder vermelding van AZERTAC.