Azerbeidzjaanse en Bulgaarse ministeries van Buitenlandse Zaken voeren politiek overleg

In Sofia vond de 4e bijeenkomst plaats van het politieke overleg tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Bulgarije, zo meldt Report.az.

De Azerbeidzjaanse delegatie werd geleid door viceminister van Buitenlandse Zaken Yalchin Rafiyev, terwijl viceminister van Buitenlandse Zaken Tihomir Stoytchev de Bulgaarse delegatie voorzat.

Tijdens het overleg bespraken de partijen de huidige situatie van en de vooruitzichten voor de bilaterale betrekkingen op politiek, economisch, energie-, transport- en humanitair gebied, evenals de samenwerking binnen internationale organisaties.

Ze benadrukten het belang van wederzijdse bezoeken op hoog niveau voor de ontwikkeling van bilaterale banden, en voegden eraan toe dat de voor volgend jaar verwachte bezoeken een extra bijdrage zullen leveren aan de huidige dynamiek van de samenwerking.

De partijen wezen ook op het belang van de strategische dialoog en de politieke overlegmechanismen tussen de twee landen, en op de activiteiten van de Gemengde Commissie voor handels-, economische, wetenschappelijke en technische samenwerking tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Bulgarije.

De Bulgaarse kant werd geïnformeerd over de situatie in de regio in de periode na het conflict, de mijndreiging in de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan, de grootschalige wederopbouw-, restauratie- en stadsontwikkelingswerkzaamheden die door het land worden uitgevoerd, evenals de uitvoering van het staatsprogramma voor de grote terugkeer naar de bevrijde gebieden.

Tijdens de bijeenkomst werden ook andere kwesties van wederzijds belang besproken.