Azerbeidzjaanse FM neemt deel aan de week op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de VN

De Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov zal het land vertegenwoordigen tijdens de 78e week op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de VN, vertelde Paulina Kubiak, woordvoerder van het hoofd van de Algemene Vergadering, aan het Amerikaanse bureau van Report.

Ze merkte op dat de 78e zitting van de Algemene Vergadering van de VN op 19 september begint in het hoofdkwartier van de VN in New York.

Op dezelfde dag zal het huidige hoofd van de Algemene Vergadering van de VN, de Hongaarse diplomaat Csaba Korosi, de 77e zitting samenvatten. De nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de VN zal worden voorgezeten door de voormalige premier van Trinidad en Tobago en de permanente vertegenwoordiger van het land bij de VN, Dennis Francis.

De week op hoog niveau, die zal worden bijgewoond door vertegenwoordigers van staten en regeringen uit 193 VN-lidstaten, begint traditioneel op 20 september.

Verwacht wordt dat ook de Turkse president Recep Tayyip Erdogan het evenement zal bijwonen. Tijdens de week zullen kwesties als het intensiveren van activiteiten om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te bereiken, klimaatverandering, opwarming van de aarde, droogte en uitputting van grondwatervoorraden, de oorlog in Oekraïne, evenals voedseltekorten in de wereld, de energiecrisis en andere relevante onderwerpen worden besproken.