Azerbeidzjaanse FM ontmoet zijn Oekraïense collega

Als onderdeel van zijn werkbezoek aan het Verenigd Koninkrijk heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, Jeyhun Bayramov, een ontmoeting gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Dmytro Kuleba.

De ontmoeting ging over actuele kwesties op de agenda van de bilaterale en multilaterale samenwerking tussen de twee landen, de situatie in Oekraïne en de inspanningen na het conflict in de regio.

In zijn toespraak tot de vergadering prees minister Jeyhun Bayramov de belangrijke resultaten die in de afgelopen jaren, sinds het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Oekraïne, zijn geboekt bij de uitbreiding van de bilaterale en multilaterale samenwerking op verschillende gebieden, waaronder politieke, economische, culturele en humanitaire samenwerking. De minister zei dat Azerbeidzjan de territoriale integriteit en soevereiniteit van Oekraïne altijd heeft gesteund en humanitaire hulp zal blijven bieden in verband met de crisis in Oekraïne.

De Azerbeidzjaanse minister gaf ook gedetailleerde informatie over de huidige situatie in de regio, de vredesinspanningen van Azerbeidzjan in de periode na het conflict, de stappen die zijn gezet in de richting van de normalisering van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië, en de huidige uitdagingen.

Dmytro Kuleba sprak op zijn beurt zijn tevredenheid uit over de bilaterale en multilaterale samenwerking tussen Azerbeidzjan en Oekraïne en benadrukte de rol van intensieve contacten tussen de leiders van de twee landen in deze richting.

Tijdens de bijeenkomst werden ook andere kwesties van wederzijds belang besproken.

Referentie: Azertag.az