Azerbeidzjaanse FM: vredesinspanningen in de regio luiden een nieuw tijdperk in

Vredesinspanningen in de regio luiden een nieuw tijdperk in, zei de minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, Jeyhun Bayramov, op een conferentie over ‘Nationale leider Heydar Aliyev en het buitenlands beleid van Azerbeidzjan’, die werd gehouden aan de ADA Universiteit, meldt Report.az.

“De terugkeer van voormalige intern ontheemden naar de bevrijde gebieden, die bijna 30 jaar bezet waren, is van politiek, strategisch en moreel belang. De bevrijde gebieden worden nieuw leven ingeblazen dankzij de actieve betrokkenheid van staatshoofd Ilham Aliyev en eerste vicepresident Mehriban Aliyeva,” benadrukte hij.

Volgens de minister worden deze gebieden stukje bij beetje herbouwd en hersteld: “De vredesinspanningen in de regio luiden een nieuw tijdperk in. De oplossing van het conflict uit het verleden speelt een belangrijke rol bij het verruimen van de horizon van het buitenlands beleid. Vandaag groeit de reputatie van het land. We zijn er zeker van dat de ziel van de Grote Leider gelukkig is vanwege de prestaties die gedurende vele jaren zijn geleverd.”