Azerbeidzjaanse, Georgische premiers komen bijeen

In het kader van zijn werkbezoek aan Georgië heeft de premier van Azerbeidzjan Ali Asadov een ontmoeting gehad met de premier van het land, Irakli Garibashvili, zo meldt Karabach24.

De Azerbeidzjaanse premier sprak zijn dank uit voor de uitnodiging voor het Zijderouteforum in Tbilisi en benadrukte het belang van het evenement voor de bespreking van economische en transportkwesties op de regionale en mondiale agenda.

De twee prezen de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen de landen en voegden eraan toe dat de gezamenlijke inspanningen van president Ilham Aliyev en premier Irakli Garibashvili hebben geholpen om de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Georgië naar het niveau van een strategisch partnerschap te tillen.

De partijen prezen de samenwerking op het gebied van handel en economie en benadrukten dat beide landen een toename van 12% in de onderlinge handel hebben geboekt in de eerste negen maanden van het lopende jaar.

De premiers wisselden ook van gedachten over investeringsmogelijkheden, energie- en transportprojecten, het potentieel van transportcorridors, zeehavens en de Groene Energie Corridor (GEC).

De Azerbeidzjaanse premier informeerde de Georgische collega over het gunstige investeringsklimaat in het land.

Ali Asadov sprak zijn dank uit voor de uitstekende organisatie van de evenementen ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de nationale leider Heydar Aliyev in Georgië.

De partijen bekeken ook de concrete projecten die tussen de twee landen worden uitgevoerd en bespraken de vooruitzichten voor samenwerking op verschillende gebieden.