Azerbeidzjaanse, Israëlische ministers van Defensie bespreken uitbreiding van veiligheidsbanden

Op 13 juli heeft de minister van Defensie van de Republiek Azerbeidzjan, kolonel-generaal Zakir Hasanov, een ontmoeting gehad met een delegatie onder leiding van de minister van Defensie van de staat Israël, Yoav Gallant, zo meldt Report.az, verwijzend naar het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie.

De Israëlische delegatie brengt een officieel bezoek aan Azerbeidzjan.

Eerst bezocht de Israëlische delegatie de Martelarenlaan en legde bloemen bij de graven van de heldhaftige zonen van het Moederland en de nationale held van Azerbeidzjan, Albert Agarunov, die hun leven opofferden voor de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Azerbeidzjan. Er werd een krans gelegd bij het monument van de Eeuwige Vlam.

Daarna werd een officiële welkomstceremonie gehouden bij het Ministerie van Defensie. De Israëlische minister van Defensie gaf de erewacht door en de nationale volksliederen van beide landen, begeleid door het militaire orkest, werden ten gehore gebracht. Het “Book of Honor” werd volgens protocol ondertekend.

Kolonel-generaal Zakir Hasanov begroette zijn Israëlische collega en gaf aan blij te zijn hem in Azerbeidzjan te zien. Hij benadrukte dat het hoge niveau van partnerschap tussen de twee landen niet alleen een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van Azerbeidzjan en Israël, maar ook in het waarborgen van de veiligheid in de hele regio.

Yoav Gallant sprak zijn tevredenheid uit over zijn eerste bezoek aan Azerbeidzjan als minister van Defensie van de staat Israël en over een oprechte ontmoeting en benadrukte dat de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Israël gebaseerd zijn op vriendschap en wederzijds vertrouwen. De Israëlische minister benadrukte de noodzaak van dergelijke ontmoetingen en wederzijdse bezoeken voor de verdere ontwikkeling van de militaire samenwerking.

Het belang van verdere versterking van de strategische betrekkingen en uitbreiding van de veiligheidsbanden werd benadrukt.

Tijdens de bijeenkomst werden de vooruitzichten voor de ontwikkeling van de samenwerking tussen Azerbeidzjan en Israël op militair en militair-technisch gebied besproken, evenals een aantal kwesties van wederzijds belang.