Azerbeidzjaanse MBZ ontmoet secretaris-generaal OVSE

Op 30 november had de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov een ontmoeting met de secretaris-generaal van de OVSE, Helga Schmid, als onderdeel van zijn deelname aan de 30e vergadering van de Raad van Ministers van de OVSE in Skopje, zo meldt Report.az onder verwijzing naar het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de vergadering werd van gedachten gewisseld over de belangrijkste richtingen van de bilaterale samenwerkingsagenda tussen Azerbeidzjan en de OVSE, de uitdagingen waarmee de OVSE momenteel wordt geconfronteerd en regionale en internationale veiligheidskwesties.

Tijdens de vergadering werd de aandacht gevestigd op de situatie na het conflict, het herstel van de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan en de geleidelijke terugkeer van intern ontheemden, de dreiging van landmijnen als grootste obstakel voor rehabilitatie- en terugkeeractiviteiten, en de inspanningen om het vredesproces te bevorderen.

De andere partij werd geïnformeerd over de antiterroristische maatregelen die in september van dit jaar binnen 24 uur werden uitgevoerd.