Azerbeidzjaanse onderminister van defensie ontmoet CEO van Turks defensiebedrijf

Vice-minister van Defensie van Azerbeidzjan, commandant van de luchtmacht, luitenant-generaal Ramiz Tahirov, en vice-minister van Defensie Agil Gurbanov zijn op bezoek in Türkiye.

Op de Azerbeidzjaanse ambassade in Ankara werd gemeld dat generaal Tahirov en Gurbanov, evenals de militaire attaché van de Azerbeidzjaanse strijdkrachten in Türkiye, kolonel Mushfig Mammadov, en medewerkers van de ambassade, op 27 april tijdens hun bezoek aan Istanbul in het kader van TEKNOFEST-2023 een bezoek hebben gebracht aan het naar Ozdemir Bayraktar genoemde Nationale Technologiecentrum.

Haluk Bayraktar, CEO van de Turkse defensiefabrikant Baykar Makina, die de Azerbeidzjaanse delegatie ontving, zei dat de defensie-industrie van Türkiye de laatste jaren grote vooruitgang heeft geboekt en benadrukte de leidende rol van Baykar op dit gebied.

Tijdens de bijeenkomst werd nogmaals gewezen op de rol van de producten van Baykar bij de vernietiging van het militaire materieel van de Armeense invallers tijdens de Patriottische Oorlog van 2020.

Het gesprek ging ook over de vriendschappelijke en broederlijke betrekkingen tussen Azerbajdzjan en Türkiye, die zich met succes ontwikkelen in de militaire en defensie-industrie en op alle andere gebieden. Er werd ook van gedachten gewisseld over de vooruitzichten voor samenwerking.