Azerbeidzjaanse parlementsleden observeren presidentsverkiezingen in Türkiye

Een groep Azerbeidzjaanse parlementsleden zal op 26 mei naar Ankara reizen om de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Türkiye waar te nemen.

Ahliman Amiraslanov, voorzitter van een commissie van de Milli Majlis en hoofd van de werkgroep voor interparlementaire betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Turkije, en een lid van de groep, parlementslid Anar Mammadov, zullen zich via TurkPA op de hoogte stellen van de voorbereidingen voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die voor 28 mei in Türkiye op het programma staan, en Azay Guliyev, hoofd van de Azerbeidzjaanse delegatie bij de OVSE PA, via de OVSE PA, zo meldt Caliber.Az, onder verwijzing naar de afdeling public relations van de Milli Majlis.

Op de verkiezingsdag zullen zij het verloop van de verkiezingen en de opkomst van de kiezers in de stembureaus volgen.

Het bezoek eindigt op 29 mei.

De People’s Alliance van president Recep Tayyip Erdogan behaalde een meerderheid in het parlement, terwijl de presidentiële race naar de tweede ronde ging omdat geen enkele kandidaat een gewone meerderheid of meer dan 50 procent van de stemmen behaalde. Erdogan ging echter aan de leiding met 49,52 procent.

Hij zal het in de tweede ronde opnemen tegen Kemal Kilicdaroglu, de leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP) en gezamenlijke kandidaat van de uit zes partijen bestaande Nationale Alliantie.