Azerbeidzjaanse president: Frankrijk moet zich verontschuldigen voor zijn koloniale verleden en bloedige koloniale misdaden en daden van genocide

“Bijna 1,5 miljoen Algerijnen werden gedood tijdens de genocidale Franse overheersing. Schedels van Algerijnse vrijheidsstrijders worden nog steeds bewaard in het Parijse museum als oorlogstrofeeën,” zei president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev toen hij de ministeriële bijeenkomst van het coördinatiebureau van de Niet-Gebonden Beweging toesprak onder de titel “NAM: verenigd en standvastig in het aangaan van nieuwe uitdagingen”.

Het staatshoofd omschreef het als cynisch en walgelijk en voegde eraan toe: “Wij eisen van president Emmanuel Macron van Frankrijk dat hij de stoffelijke resten van zijn helden overdraagt aan Algerije”.

President Ilham Aliyev wees erop dat Frankrijk zich moet verontschuldigen voor zijn koloniale verleden en bloedige koloniale misdaden en daden van genocide tegen lidstaten van de NAM in Afrika, Zuidoost-Azië en andere plaatsen.

Referentie: Report.az