Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan stuurt humanitaire hulp naar Armeense inwoners van Karabach

De Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan stuurt humanitaire hulp naar mensen van Armeense afkomst die in Karabach wonen, vertelde de voorzitter van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan Novruz Aslan aan journalisten, meldt Trend.

“Onze humanitaire vracht wordt vandaag verstuurd. We zullen de weg Aghdam-Khankendi volgen. In eerste instantie zal er 40 ton meelproducten worden verstuurd. Deze stap zal positief ontvangen worden door de inwoners van Armeense afkomst die in Khankendi wonen en door de internationale gemeenschap,” benadrukte hij.

De weg Aghdam-Khankendi, die het bergachtige deel van Karabach met het laagland verbindt, is open voor vrachtvervoer. Azerbeidzjan heeft aangeboden de weg Aghdam-Khankendi te gebruiken voor de levering van goederen aan Armeense inwoners van de regio Karabach.

De overblijfselen van het separatistische regime in Karabach, geleid door de Armeense autoriteiten, proberen al lange tijd op verschillende manieren de wereldgemeenschap en internationale organisaties ervan te overtuigen dat Azerbeidzjan, door een grensovergang op de Lachin-weg te vestigen, de Armeense inwoners van Karabach geblokkeerd houdt, een humanitaire crisissituatie voor hen heeft gecreëerd en dat de Armeniërs met voedseltekorten te kampen zouden hebben.

Armenië, dat het bestaan van een vermeende “gespannen humanitaire situatie” en “blokkade” in de regio blijft manipuleren, belemmert het vredesproces in plaats van zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt om kwesties op te lossen met betrekking tot het gebruik van de Lachin-weg en andere alternatieve wegen om te voldoen aan de behoeften van de Armeense inwoners van de regio Karabach.