Azerbeidzjaanse spreker ontmoet Roemeense premier

Azerbeidzjaanse parlementsvoorzitter Sahiba Gafarova heeft een ontmoeting gehad met de Roemeense premier Ion-Marcel Ciolacu als onderdeel van haar officiële bezoek aan dit land, zo meldt Karabach24 verwijzend naar de afdeling public relations en pers van het parlement.

Tijdens de ontmoeting sprak de Roemeense premier over de belangrijke rol van Azerbeidzjan bij het waarborgen van de energiezekerheid van de EU.

Hij merkte op dat er goede mogelijkheden zijn om de transportverbindingen tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee te versterken. Ion-Marcel Ciolacu wees op het belang van projecten op het gebied van groene energie, en zei dat Europa momenteel een grote behoefte heeft aan groene energie, en dat de kwestie van de export ervan uit Azerbeidzjan van groot belang is.

Spreker Sahiba Gafarova merkte op haar beurt op dat de betrekkingen tussen de twee landen op een goed niveau staan en dat de handelsomzet toeneemt. Bovendien is er een enorm potentieel voor meer samenwerking op verschillende gebieden, zei ze.

Tijdens de bijeenkomst werd opgemerkt dat samenwerking op het gebied van energie een van de belangrijkste gebieden van samenwerking tussen de twee landen is.