Azerbeidzjan, Armenië wisselen vastgehouden militairen uit

Op 13 december 2023 vond een wederzijdse overdracht van militairen plaats aan het deel van de grens tussen Azerbeidzjan en Armenië dat door het district Gazakh loopt, meldt Report.az onder verwijzing naar de Staatscommissie voor krijgsgevangenen, gijzelaars en vermiste personen.

Tijdens het proces werden geen incidenten geregistreerd.

Nadat de gezondheidstoestand van de Armeense militairen die aan de Azerbeidzjaanse kant vastzaten, gecontroleerd was door het Internationale Comité van het Rode Kruis en bevredigend werd bevonden, werden ze overgedragen volgens de relevante overeenkomst.

Op 7 december, na de besprekingen tussen de presidentiële administratie van de Republiek Azerbeidzjan en het kabinet van de eerste minister van de Republiek Armenië, werd een overeenkomst bereikt over het nemen van tastbare stappen in de richting van het opbouwen van vertrouwen tussen de twee landen. Gedreven door de waarden van het humanisme en als gebaar van goede wil heeft de Republiek Azerbeidzjan 32 Armeense militairen vrijgelaten. Op haar beurt heeft de Republiek Armenië, gedreven door de waarden van het humanisme en als gebaar van goede wil, 2 Azerbeidzjaanse militairen vrijgelaten.