Azerbeidzjan deporteert gearresteerde voetballers terug naar Armenië

Drie Armeense voetballers die in Azerbeidzjan gearresteerd waren, zijn uitgezet naar Armenië, meldt Trend via het Openbaar Ministerie.

De straf voor deze personen liep vandaag af; daarom werden ze vrijgelaten, vergezeld door medewerkers van het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hun doorgang via de grenscontrolepost van Lachin naar de Republiek Armenië werd verzekerd in overeenstemming met de vereisten van de wetgeving van de Republiek Azerbeidzjan.

Bovendien bedankten zij de Azerbeidzjaanse staat voor zijn humanisme. Deze personen verklaarden dat hun rechten waarin de wetgeving voorziet gedurende de gehele periode van detentie volledig gewaarborgd waren, dat zij tevreden waren met de omstandigheden van detentie en houding, en dat zij geen klachten hadden.

Eerder, op 28 augustus, werden drie Armeniërs aangehouden bij de grenscontrole van Lachin nadat ze de spot hadden gedreven met de Azerbeidzjaanse vlag.

Sommige media en verschillende sociale netwerken hebben video-opnamen laten circuleren van Armeense voetballers die beledigende handelingen verrichten tegen de Azerbeidzjaanse staatsvlag.

In dit verband heeft de procureur-generaal van Azerbeidzjan een strafzaak aangespannen op grond van artikel 283.2.3 (aanzetten tot nationale, raciale, sociale of religieuze haat en vijandschap door een georganiseerde groep) en 324 (belediging van de staatsvlag of het staatsembleem van Azerbeidzjan) van het Wetboek van Strafrecht van Azerbeidzjan. Het onderzoek in deze zaak werd toevertrouwd aan de onderzoeksafdeling van het bureau van de openbare aanklager.