Azerbeidzjan geeft 100 miljoen dollar steun aan Turkije

Minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan Jeyhun Bayramov heeft deelgenomen aan de internationale donorconferentie “Samen voor de volkeren van Türkiye en Syrië” in Brussel.

De conferentie werd georganiseerd om de gevolgen van aardbevingen in Türkiye en Syrië op te vangen, meldt Caliber.Az.

Minister Jeyhun Bayramov zei tijdens de conferentie dat de organisatie van de conferentie, die tot doel heeft de internationale gemeenschap te mobiliseren om de gevolgen van de verschrikkelijke ramp weg te nemen, prijzenswaardig is.

Er werd meegedeeld dat Azerbajdzjan vanaf de eerste dagen van de aardbeving zoek- en reddingsteams, medisch personeel, vrijwilligers en humanitaire hulp naar broederlijk Türkiye heeft gestuurd.

“Azerbeidzjan heeft meer dan 5.300 ton humanitaire hulp gestuurd. Tot dusver is materiële hulp voor een bedrag van meer dan 45 miljoen dollar verstrekt via relevante organisaties die in het gebied van de aardbeving in Türkiye werkzaam zijn.

Azerbajdzjan zal broederlijk Türkiye terzijde blijven staan, in het bijzonder zal ons land materiële en technische steun blijven verlenen voor de wederopbouw en bouwwerkzaamheden na de aardbeving. Er werd aangekondigd dat in het kader van de bijdrage van de Republiek Azerbeidzjan aan de wederopbouw in Türkiye, de bouw van woonhuizen, sociale voorzieningen en een onderwijsinstelling ter waarde van 100 miljoen dollar zal worden uitgevoerd,” benadrukte het hoofd van het ministerie.

Aanbevolen artikelen