Azerbeidzjan geïnteresseerd in verdere uitbreiding van samenwerking met Zwitserland

Azerbeidzjan is geïnteresseerd in verdere uitbreiding van de samenwerking met Zwitserland, zei Elnur Mammadov, onderminister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, op een evenement ter gelegenheid van de Zwitserse nationale feestdag, meldt Report.az.

“Azerbeidzjan besteedt veel aandacht aan de betrekkingen met Zwitserland en is geïnteresseerd in verdere uitbreiding van de samenwerking,” zei de onderminister, die opmerkte dat in de 30 jaar sinds de oprichting van de diplomatieke betrekkingen tussen de landen, deze zich dynamisch hebben ontwikkeld op verschillende gebieden.

Hij herinnerde eraan dat Zwitserse bedrijven betrokken zijn bij het herstel van de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan, en dat de Staatsoliemaatschappij van Azerbeidzjan (SOCAR) aanzienlijk vertegenwoordigd is in Zwitserland.

Alexander Hoffet, zaakgelastigde van Zwitserland in Azerbeidzjan, merkte op zijn beurt op dat hij tijdens zijn zes maanden in Azerbeidzjan de gelegenheid had om door het land te reizen en alle rijkdom van de Azerbeidzjaanse cultuur te zien. Hij voegde eraan toe dat er overeenkomsten zijn tussen Azerbeidzjan en Zwitserland – beide landen zijn multinationaal, hebben een prachtige natuur en zijn aantrekkelijk voor toeristen.

Alexander Hoffet merkte op dat de handelsomzet en wederzijdse investeringen tussen Azerbeidzjan en Zwitserland na de pandemie zijn toegenomen. Tegelijkertijd is het potentieel voor de ontwikkeling van economische samenwerking nog steeds groot, zei hij.