Azerbeidzjan is bereid tot rechtstreekse onderhandelingen met Armenië

Armenië heeft er bijna twee en een halve maand over gedaan om te reageren op de voorstellen van Azerbeidzjan over het ontwerp-vredesakkoord, waardoor het proces ernstige vertraging heeft opgelopen, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan (MFA) in een persverklaring over de oproep aan Armenië om de onderhandelingen voor het sluiten van het vredesverdrag te hervatten, meldt Report.az.

“Deze stagnatie in de vredesonderhandelingen draagt niet bij aan de stabiliteit en welvaart in de regio.

“Azerbeidzjan is bereid tot directe onderhandelingen met Armenië op bilaterale basis om het vredesakkoord zo snel mogelijk af te ronden. Wij geloven dat het aan de twee landen is om samen te beslissen over de toekomst van hun betrekkingen.

“De verantwoordelijkheid voor de voortzetting van het vredesproces, inclusief de keuze van een wederzijds aanvaardbare locatie of een besluit om elkaar aan de staatsgrens te ontmoeten, ligt bij de twee landen.

“We moedigen de Armeense kant aan om nieuwe onnodige vertragingen te vermijden en hopen dat het positief zal reageren op deze oproep, zodat de onderhandelingen snel hervat zullen worden,” zei het ministerie van Buitenlandse Zaken.