Azerbeidzjan neemt maatregelen om formaties van Armeense strijdkrachten te ontwapenen en terug te trekken – MvD

Azerbeidzjan heeft lokale antiterroristische activiteiten gelanceerd om de bepalingen van de Trilaterale Verklaring te waarborgen, grootschalige provocaties in de economische regio Karabach de kop in te drukken, formaties van Armeense strijdkrachten te ontwapenen en de terugtrekking ervan uit Azerbeidzjaans grondgebied veilig te stellen, aldus het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan, meldt Karabach24 via Trend.az.

“Het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan heeft herhaaldelijk verklaard dat, in tegenstelling tot de bepalingen van de Trilaterale Verklaring die op 10 november 2020 werd ondertekend, de voortdurende aanwezigheid van formaties van Armeense strijdkrachten in de Karabach-regio van Azerbeidzjan de bron is van een ernstige bedreiging voor de regionale vrede en stabiliteit.

Daarom zijn er lokale antiterroristische activiteiten gestart om de bepalingen van de Trilaterale Verklaring te waarborgen, grootschalige provocaties in de economische regio Karabach de kop in te drukken, formaties van de Armeense strijdkrachten te ontwapenen en van ons grondgebied terug te trekken, hun militaire infrastructuur te neutraliseren, te zorgen voor de veiligheid van de burgerbevolking die naar de van bezetting bevrijde gebieden is teruggekeerd, de burgers die betrokken zijn bij bouw- en herstelwerkzaamheden en ons militair personeel, en uiteindelijk de grondwettelijke orde van de Republiek Azerbeidzjan te herstellen.

Als onderdeel van de maatregelen worden posities aan de frontlinie en diepgaande, langdurige vuurpunten van de formaties van de Armeense strijdkrachten, evenals gevechtsmiddelen en militaire faciliteiten uitgeschakeld met behulp van hoge-precisiewapens.

We herhalen dat de burgerbevolking en de civiele infrastructuur niet het doelwit zijn. Alleen legitieme militaire doelen worden uitgeschakeld.

Het commando van het vredeshandhavingscontingent van de Russische Federatie en de leiding van het Turks-Russische Waarnemingscentrum zijn geïnformeerd over de lopende activiteiten,” aldus het ministerie.