Azerbeidzjan, Noord-Macedonië bespreken normalisering van Azerbeidzjaans-Armeense banden

Assistent eerste vicepresident Elchin Amirbekov, de Macedonische president Stevo Pendarovski en de Macedonische parlementsvoorzitter Talat Xhaferi bespraken de normalisering van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië na het conflict.

De ontmoetingen vonden plaats in Skopje, als onderdeel van Amirbekovs werkbezoek aan Noord-Macedonië, zo meldt het rapport.

De Azerbeidzjaanse functionaris lichtte zijn ambtgenoten in over het normalisatieproces, met bijzondere nadruk op de noodzaak dat Jerevan zijn verplichtingen strikt nakomt, in het bijzonder de onmiddellijke en definitieve terugtrekking van zijn strijdkrachten uit de Azerbeidzjaanse regio Karabach en het scheppen van de voorwaarden voor het openen van de transportverbindingen tussen het grootste deel van Azerbeidzjan en Nachsjivan.

De eerste vice-president sprak de hoop uit dat het officiële Skopje, als fungerend voorzitter van de OVSE, zijn volledige steun zal geven aan de vredesagenda die Azerbeidzjan heeft voorgesteld en waarvan de uitvoering zal bijdragen aan de veiligheid, stabiliteit en ontwikkeling van de hele zuidelijke Kaukasus-regio.