Azerbeidzjan, Oezbekistan ondertekenen documenten

Na de uitgebreide ontmoeting tussen de president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev en de president van de Republiek Oezbekistan Shavkat Mirziyoyev, heeft er een ceremonie plaatsgevonden voor de ondertekening van documenten tussen Azerbeidzjan en Oezbekistan, zo meldt Report.az onder vermelding van AZERTAC.

President van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev en president van de Republiek Oezbekistan Shavkat Mirziyoyev hebben een “Contract over de oprichting van de Hoge Interstatelijke Raad tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Oezbekistan” ondertekend.

De minister van Economie van de Republiek Azerbeidzjan Mikayil Jabbarov en de minister van Investeringen, Industrie en Handel van de Republiek Oezbekistan Laziz Kudratov hebben een “Protocol inzake samenwerking tussen de Staatsdienst voor antimonopolie en toezicht op de consumentenmarkt onder het ministerie van Economie van de Republiek Azerbeidzjan en het Comité voor concurrentiebevordering en consumentenbescherming van de Republiek Oezbekistan” ondertekend.

Vice-minister van Digitale Ontwikkeling en Vervoer van de Republiek Azerbeidzjan Rahman Hummatov en minister van Vervoer van de Republiek Oezbekistan Ilhom Makhkamov hebben een “Protocol inzake samenwerking op het gebied van de toepassing van het informatiesysteem voor de elektronische uitwisseling van vergunningsgoedkeuringsdocumenten” ondertekend.

De minister van Cultuur van de Republiek Azerbeidzjan Adil Karimli en de minister van Cultuur en Toerisme van de Republiek Oezbekistan Ozodbek Nazarbekov hebben een “Protocol inzake samenwerking op cultureel gebied” ondertekend.

De minister van Energie van de Republiek Azerbeidzjan Parviz Shahbazov en de minister van Energie van de Republiek Oezbekistan Jurabek Mirzamakhmudov hebben een “Overeenkomst inzake intensievere samenwerking op energiegebied” ondertekend.

Minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan Jeyhun Bayramov en minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Oezbekistan Bakhtiyor Saidov hebben een “Memorandum inzake samenwerking tussen de Dienst van de Secretaris van de Veiligheidsraad van de Republiek Azerbeidzjan en het Bureau van de Veiligheidsraad onder de President van de Republiek Oezbekistan” ondertekend.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan, Jeyhun Bayramov, en de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Oezbekistan, Bakhtiyor Saidov, hebben een “protocol ondertekend betreffende toevoegingen aan en wijzigingen van de overeenkomst inzake visumvrij reizen voor de burgers van de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Oezbekistan”.

Minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan Jeyhun Bayramov en minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Oezbekistan Bakhtiyor Saidov hebben een “Overeenkomst inzake samenwerking op het gebied van jeugdbeleid en sport” ondertekend.

Minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan Jeyhun Bayramov en minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Oezbekistan Bakhtiyor Saidov hebben een “Routekaart voor de ontwikkeling van samenwerking op het gebied van media tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Oezbekistan” ondertekend.

Minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan Jeyhun Bayramov en minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Oezbekistan Bakhtiyor Saidov ondertekenden een “Road Map on deepening comprehensive strategic partnership between the Republic of Azerbaijan and the Republic of Uzbekistan for 2023-2024”.

In totaal werden 20 documenten ondertekend als onderdeel van het bezoek.

20:00

Na de uitgebreide ontmoeting tussen de president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev en de president van de Republiek Oezbekistan Shavkat Mirziyoyev, heeft er een ceremonie plaatsgevonden voor de ondertekening van documenten tussen Azerbeidzjan en Oezbekistan, zo meldt Report.az onder vermelding van AZERTAC.