Azerbeidzjan, VAE ondertekenen nieuwe consulaire overeenkomst

Er heeft voor het eerst consulair overleg plaatsgevonden tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en de Verenigde Arabische Emiraten, meldt Report.az verwijzend naar het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan.

Ze werden bijgewoond door delegaties onder leiding van Emil Safarov, hoofd van de consulaire afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, en Faisal Lutfi, assistent-ondersecretaris voor consulaire zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE.

Tijdens het overleg werden de huidige stand van zaken en de ontwikkelingsvooruitzichten van de consulaire samenwerking met de Verenigde Arabische Emiraten, een belangrijk partnerland voor Azerbeidzjan, besproken, evenals de mogelijkheden om nieuwe bilaterale documenten op dit gebied te ondertekenen en de consulaire diensten te digitaliseren.

Daarnaast wisselden de partijen van gedachten over de toepassing van een visumvrije regeling voor de burgers van beide landen met burgerpaspoorten op basis van het “Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of Azerbaijan and the Government of the United Arab Emirates on the exemption from entry visas for persons holding civil, diplomatic and special/service passports” van 8 juli van dit jaar.

De partijen wisselden ervaringen uit over de laatste innovaties op consulair gebied en benadrukten het belang van het versterken van de betrekkingen tussen de twee landen op het gebied van migratie, justitie en andere gebieden.

Ze kwamen overeen om de volgende bijeenkomst van consulair overleg in 2024 in Bakoe te houden.