Azerbeidzjan versoepelt visumregeling voor 74e Internationaal Astronautisch Congres in Bakoe – decreet

De visumprocedures voor buitenlanders en staatlozen die naar Azerbeidzjan komen, worden vereenvoudigd in verband met het 74e Internationale Astronautische Congres dat in Baku wordt gehouden, meldt Trend.

President Ilham Aliyev van de Republiek Azerbeidzjan heeft in dit verband een relevant decreet ondertekend.

Volgens het document kunnen buitenlanders en staatlozen die in Azerbeidzjan aankomen vanwege het 74e Internationale Astronautische Congres en die een van de documenten kunnen overleggen die in sectie 2 van dit decreet worden genoemd, van 20 september tot 7 oktober 2023 een visum krijgen op de internationale luchthavens van Azerbeidzjan.

Een van de volgende documenten zal als basis voor visumafgifte worden beschouwd:

-Een document dat de registratie bevestigt via het elektronische systeem in overeenstemming met de regels van de organisator van het 74e Internationale Astronautische Congres – de Internationale Astronautische Federatie.

-Een officiële uitnodigingsbrief voor het congres van het “Azerbaijan National Space Agency (Azercosmos)” publieke rechtspersoon onder het ministerie van Digitale Ontwikkeling en Transport van Azerbeidzjan.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan moet de Internationale Astronautische Federatie en de relevante autoriteiten van buitenlandse landen informeren over de vereenvoudiging van de visumprocedures voor buitenlanders en staatlozen die vanwege het congres naar Azerbeidzjan komen.

Daarnaast moet het ministerie van Buitenlandse Zaken ook zorgen voor de verspreiding van informatie over de vereenvoudiging van de visumprocedures voor buitenlanders en staatlozen die in Azerbeidzjan aankomen vanwege het congres, en over de mogelijkheid om elektronische visa te verkrijgen via het “ASAN Visa”-systeem voor buitenlanders en staatlozen via de informatieve internetbronnen van het ministerie en de ambassades en consulaten van Azerbeidzjan in het buitenland.

De Staats Migratiedienst van Azerbeidzjan heeft de opdracht gekregen om luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Azerbeidzjan verzorgen te informeren over de vereenvoudiging van de visumprocedures voor buitenlanders en staatlozen die in Baku aankomen vanwege het Internationale Astronautische Congres.

Het 74e Internationale Astronautische Congres onder het thema “Global Challenges and Opportunities: Give Space a Chance” zal worden gehouden in de Azerbeidzjaanse hoofdstad, georganiseerd door het Azerbeidzjaanse Ruimteagentschap, op 2-6 oktober 2023.