Azerbeidzjan verwacht wederzijdse oprechte toewijding van Armenië, zegt Bajramov

De minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, Jeyhun Bayramov, heeft alle betrokken partijen opgeroepen om de normalisering van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië niet te ondermijnen, aldus Report.az.

“Op basis van de Europese ervaring moeten we er samen naar streven om de zuidelijke Kaukasus van een conflictgebied om te vormen tot een platform voor samenwerking,” zei Bayramov tijdens een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de landen van het Oostelijk Partnerschap.

“Wij herhalen het aanbod aan Armenië voor een gelijkwaardige en rechtvaardige vrede, en roepen op tot samenwerking op bilaterale basis of door bemiddeling van een onpartijdige en neutrale derde partij. Wij verwachten wederzijdse oprechte toewijding van Armenië. De voordelen van vrede en goede nabuurschapsbetrekkingen mogen niet worden opgeofferd aan kortzichtige geopolitieke manipulaties,” zei hij.

“Door ons te richten op gemeenschappelijke belangen, vastberadenheid, wederzijds respect en voordelen, kunnen we een welvarendere, stabielere en beter gecoördineerde regio van het Oostelijk Partnerschap opbouwen,” merkte de minister van Buitenlandse Zaken op.