Azerbeidzjan was het eerste land dat Tbilisi hulp aanbood na verwoestende aardverschuiving – Georgische media

Georgische media hebben gemeld dat Azerbeidzjan het eerste land was dat zijn medeleven heeft betuigd en hulp heeft aangeboden naar aanleiding van de verwoestende aardverschuiving die plaatsvond in het vakantieoord Shovi in het westen van Georgië, met menselijke slachtoffers tot gevolg, zo meldt Trend.

Talrijke informatieportalen in Georgië deelden het nieuws over de snelle reactie van Azerbeidzjan.

De Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov nam persoonlijk contact op met de Georgische minister van Buitenlandse Zaken om zijn oprechte medeleven te betuigen aan de families van de slachtoffers, de regering en het volk van Georgië. Hij wenste ook dat de gewonden snel zouden herstellen en sprak de hoop uit dat de vermiste personen snel zouden worden gevonden. Bayramov benadrukte de niet aflatende solidariteit van Azerbeidzjan met Georgië en zijn volledige bereidheid om alle nodige hulp te bieden voor reddingsoperaties en om de nasleep van deze tragische natuurramp aan te pakken.

Als gevolg van de verwoestende aardverschuiving kwamen 11 mensen om het leven en er wordt nog steeds gezocht naar tientallen vermisten.