Bajramov: Azerbeidzjan bevordert als voorzitter van de NAM een aantal kwesties in de VN-Mensenrechtenraad

Azerbeidzjan bevordert als voorzitter van de Niet-Gebonden Beweging een aantal belangrijke kwesties binnen de VN-Mensenrechtenraad, zei de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov tijdens de 54e zitting van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, meldt Karabach24 via Report.az.

“Als voorzitter van de NAM heeft Azerbeidzjan een platform geïnitieerd voor dialogen tussen NAM-lidstaten en mandaathouders van de speciale procedure. Als voorzitter van de NAM promoot Azerbeidzjan binnen de HRC onderwerpen als recht op ontwikkeling, internationale samenwerking op het gebied van mensenrechten en het effect van unilaterale samenhangende maatregelen op mensenrechten, onder andere door de semantische HRC-resoluties in te dienen.

In deze nationale hoedanigheid bevordert Azerbeidzjan actief binnen de HRC onderwerpen als de synergie tussen het implementeren van duurzame ontwikkelingsdoelen, het bevorderen en beschermen van mensenrechten en het waarborgen van efficiënte, transparante en verantwoordelijke openbare dienstverleningssystemen,” merkte hij op.