Bajramov bespreekt regionale veiligheid met president van VAE

Op 31 oktober had de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov tijdens zijn officiële bezoek aan de VAE een ontmoeting met de president van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, zo meldt Report.az, onder vermelding van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er werd gesproken over de huidige samenwerkingsagenda tussen de twee landen en over de regionale en internationale situatie.

Tijdens de bijeenkomst werd het belang benadrukt van een politieke dialoog op hoog niveau om de samenwerkingsagenda tussen Azerbeidzjan en de VAE uit te breiden.

Met tevredenheid werd benadrukt dat de twee landen zich sinds de totstandkoming van de diplomatieke betrekkingen hebben ingespannen om samenwerkingsrelaties te ontwikkelen op basis van de beginselen van islamitische solidariteit, vriendschap en broederschap.

De partijen merkten op dat het huidige veelzijdige voorbeeldige samenwerkingsprogramma tussen Azerbeidzjan en de VAE moet worden voortgezet en dat de samenwerking op gebieden als toerisme, onderwijs en hightech verder moet worden verdiept.

Ze wisselden ook van gedachten over andere kwesties van wederzijds belang.