Bakoe: Armenië blijft nieuwe mijnen planten op het grondgebied van Azerbeidzjan

Armenië blijft nieuwe mijnen planten op het grondgebied van Azerbeidzjan, zo meldt Report.az.

De verklaring werd afgelegd tijdens een briefing die op 18 september werd georganiseerd op het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het in Azerbeidzjan geaccrediteerde corps diplomatique, met deelname van de assistent van de president van Azerbeidzjan – hoofd van de afdeling buitenlands beleid van de presidentiële administratie Hikmet Hajiyev, presidentieel vertegenwoordiger voor speciale opdrachten Elchin Amirbayov en onderminister van Buitenlandse Zaken Fariz Rzayev.

Er werd opgemerkt dat sinds augustus vorig jaar in 2021 in Armenië 2.728 mijnen werden ontdekt en geneutraliseerd. Hiervan werden er 1.119 gevonden in het grensgebied, in de districten Kalbajar en Lachin, en 1.609 in de economische regio Karabach. Het Russische vredeshandhavingscontingent, evenals de leiders van het gezamenlijke Turks-Russische controlecentrum, waaronder militaire vertegenwoordigers van buitenlandse landen, bezochten het gebied waar deze landmijnen waren gedemonstreerd.

Er werd benadrukt dat een van de redenen voor de oprichting van de grenscontrolepost in Lachin het voorkomen van illegale militaire activiteiten en smokkel was.