Bakoe dringt er bij internationale organisaties op aan het anti-Azerbeidzjaanse geweld van Armenië naar behoren te beoordelen

Het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft er bij de internationale organisaties op aangedrongen het geweld van Armenië tegen Azerbeidzjanen naar behoren te beoordelen.

De Azerbeidzjaanse soldaten – Babirov Agshin Gabil oglu, geboren in 2004 en Akhundov Hussein Ahliman oglu, geboren in 2003, die enkele dagen geleden werden vermist in de regio Shahbuz van de autonome republiek Nakhchivan, op het grondgebied dat grenst aan Armenië, werden door de Armeniërs gevangen genomen, aldus het ministerie in een verklaring, volgens Caliber.Az.

“Een van de op sociale netwerken gepubliceerde video’s toont fysieke marteling en onmenselijke behandeling van de gevangene Akhundov Hussein Ahliman oglu.

Internationale organisaties zijn op de hoogte gebracht van dit incident, dat het zoveelste voorbeeld is van etnisch geweld door Armenië. Het door Armenië tegen krijgsgevangenen gebruikte geweld is een grove schending van de Verdragen van Genève van 1949, het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie en andere internationale humanitaire verplichtingen met betrekking tot de mensenrechten.

Internationale organisaties moeten dit feit van geweld naar behoren beoordelen, evenals de feiten van geweld die Armenië al meer dan 30 jaar gebruikt tegen Azerbeidzjaanse krijgsgevangenen en burgergevangenen, tegen 3.890 vermiste Azerbeidzjanen,” benadrukte het ministerie.

Aanbevolen artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn