Bakoe organiseert 10e trilaterale bijeenkomst van de ministers van Defensie van Azerbeidzjan, Türkiye en Georgië

In Bakoe vindt een tripartiet overleg plaats tussen de Azerbeidzjaanse minister van Defensie, kolonel-generaal Zakir Hasanov, de Turkse minister van Nationale Defensie, Yashar Güler, en de Georgische minister van Defensie, Juansher Burchuladze, zo meldt Report.az.

Tijdens de bijeenkomst wordt de militaire samenwerking tussen de landen besproken.

Voorafgaand aan de bijeenkomst vonden bilaterale ontmoetingen plaats tussen de ministers van Defensie van Azerbeidzjan-Georgië, Azerbeidzjan-Turkije en Georgië-Turkije.

11:15

Vandaag vindt in Bakoe een tripartiete vergadering plaats van de ministers van Defensie van Azerbeidzjan, Türkiye en Georgië, zo meldt Report.az.

De minister van Defensie van Azerbeidzjan, kolonel-generaal Zakir Hasanov, de Turkse minister van Defensie Yashar Guler en de minister van Defensie van Georgië Juansher Burchuladze zullen naar verwachting aan de bijeenkomst deelnemen.

Guler is al in Bakoe.

De ministers van Defensie zullen de vooruitzichten voor de ontwikkeling van militaire en defensiesamenwerking tussen de drie landen, het houden van gezamenlijke oefeningen en andere kwesties bespreken.

Voorafgaand aan de tripartiete bijeenkomst zijn er bilaterale bijeenkomsten gepland tussen de ministers van Defensie van Azerbeidzjan-Georgië, Azerbeidzjan-Turkije en Georgië-Turkije.