Bakoe organiseert internationale conferentie over rechten en empowerment van vrouwen

De conferentie van de Niet-gebonden Beweging over het bevorderen van de rechten en de emancipatie van vrouwen wordt gehouden in Baku.

Report.az meldt dat de conferentie gezamenlijk wordt georganiseerd door de Republiek Azerbeidzjan, als huidige voorzitter van de Niet-Gebonden Beweging, en door Oeganda en Oezbekistan, als de volgende voorzitters van de organisatie.

Het evenement wordt gehouden op basis van initiatieven die door de president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, zijn aangekondigd tijdens de bijeenkomst op ministerieel niveau van het Coördinatiebureau van de Niet-Gebonden Beweging in juli van dit jaar.

In het kader van de Niet-gebonden Beweging zullen ideeën worden uitgewisseld over onderwerpen als de ontwikkeling van vrouwenrechten en de emancipatie van vrouwen, evenals hun belangrijke rol in duurzame ontwikkeling, economische groei, vredes- en veiligheidskwesties en andere gebieden.

Ongeveer 60 delegaties, waaronder vertegenwoordigers van de lidstaten van de Niet-gebonden Beweging, evenals staten met waarnemersstatus onder de organisatie, internationale organisaties, evenals hooggeplaatste ambtenaren die als speciale gasten zijn uitgenodigd, nemen deel aan het evenement.