Bakoe verklaart zich bereid tot ontmoeting met vertegenwoordigers van de Armeniërs van Karabach in Yevlakh

De regering van de president van de Republiek Azerbeidzjan verklaart zich bereid tot een ontmoeting in Yevlakh met vertegenwoordigers van de Armeense bevolking die in de regio Karabach van Azerbeidzjan woont, meldt Karabach24 via Trend.

“Maar om de antiterroristische activiteiten te stoppen, moeten illegale Armeense gewapende formaties de witte vlag hijsen, alle wapens inleveren en het illegale regime moet zichzelf ontbinden. Anders zullen de antiterroristische maatregelen tot het einde toe worden voortgezet,” aldus de verklaring.

Ondertussen zijn er lokale antiterroristische activiteiten gestart om de bepalingen van de Trilaterale Verklaring te waarborgen, grootschalige provocaties in de economische regio van Karabach de kop in te drukken, formaties van Armeense strijdkrachten te ontwapenen en terug te trekken van ons grondgebied, hun militaire infrastructuur te neutraliseren, te zorgen voor de veiligheid van de burgerbevolking die terugkeert naar de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting, de burgers die betrokken zijn bij bouw- en herstelwerkzaamheden, en ons militair personeel, en uiteindelijk de constitutionele orde van de Republiek Azerbeidzjan te herstellen.