Bewustwordingscampagne over Armeense mijnterreur tegen Azerbeidzjan gehouden in Edinburgh

In de Schotse hoofdstad Edinburgh werd een bewustwordingscampagne gehouden over de tragische gevolgen van landmijnen die tijdens de bezetting systematisch door Armeense strijdkrachten in de regio Karabach in Azerbeidzjan werden gelegd. Report.az meldt dit onder vermelding van het Staatscomité voor Samenwerking met de Diaspora.

Tijdens het evenement, georganiseerd door de British Azerbaijanis Society, toonden vrachtwagens met LED-scherm verschillende slogans, hashtags en informatie.
Ondertussen trokken de voertuigen de aandacht van de plaatselijke bewoners toen ze door de Royal Mile, Princess Street, George Street, Victoria Street, High Street, North Bridge, Castle Street en andere straten van Edinburg reden.

De informatie op de schermen benadrukte feiten zoals het planten van 1,5 miljoen landmijnen door Armeense strijdkrachten op Azerbeidzjaans land tijdens de bezetting, landmijnvervuiling op 147.988 hectare land op hoog niveau, en 675.570 hectare op gemiddeld en laag niveau.

Er werd ook vermeld dat van 1991 tot op heden 3.393 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, het slachtoffer zijn geworden van landmijnen, en dat het aantal slachtoffers van landmijnen van 10 november 2020 tot 19 september 2023 314 mensen bedroeg, waaronder 67 doden.

De informatie bevatte ook #stoparmeniancrimes, #MapsForKarabakhSafety, en #KarabakhSafety hashtags.