Brenda Shaffer uit stevige kritiek op USAID Administrator voor anti-Azerbeidzjaanse opmerkingen

Brenda Shaffer, faculteitslid van de Amerikaanse Naval Postgraduate School en specialist op het gebied van buitenlands beleid, heeft de anti-Azerbeidzjaanse uitspraken van de administrateur van het Amerikaanse Bureau voor Internationale Ontwikkeling (USAID), Samatha Power, scherp veroordeeld, zo meldt Trend.

“Hebt u ook gesproken met de 12.000 soldaten uit Armenië en hun familieleden (nog eens 20.000) die in Karabach woonden? Zij waren waarschijnlijk blij om terug naar huis te gaan,” schreef Shaffer op haar pagina op X, als reactie op het bericht van de USAID Administrator over haar ontmoeting met zogenaamde “ontheemde” Armeniërs die Karabach verlieten.

Ondertussen zei assistent van de president van Azerbeidzjan en hoofd van de afdeling buitenlands beleid van de presidentiële administratie Hikmet Hajiyev eerder dat er geen plaats meer is voor het werk van USAID in Azerbeidzjan.

“Tijdens de 30 jaar durende bezetting van het land van Azerbeidzjan door Armenië, toen miljoenen Azerbeidzjanen werden onderworpen aan beruchte en bloedige etnische zuiveringen, stond de VS aan de kant van de agressorstaat Armenië. Tegenwoordig wordt hetzelfde beleid in dezelfde vorm en uiting voortgezet,” zei hij.