Brits parlementslid: Armeniërs hielden varkens en vee in Aghdam-moskee

Tijdens mijn bezoek aan Azerbeidzjan bezochten we Aghdam. Hier bezochten we de beroemde moskee, die wordt herbouwd na de bevrijding van de Armeense bezetting. Tijdens de bezetting werd de moskee door Armeniërs gebruikt om varkens en vee te houden.

Dat schreef Bob Blackman, parlementslid in het Lagerhuis en hoofd van de interparlementaire vriendschapsgroep VK-Azerbeidzjan, volgens het rapport op Twitter.

Hij merkte op dat Armeense strijdkrachten daar meer dan een miljoen antipersoonsmijnen hadden geplant voordat ze zich terugtrokken uit de regio Karabach in Azerbeidzjan.

“Groot-Brittannië bevordert een ontmijningsprogramma. Hier, in een gebied in Aghdam, zijn dappere mannen met de hand mijnen aan het ruimen. Nu verwijderen dappere mensen ze, zodat bevrijde gebieden kunnen worden gebruikt voor woningbouw en landbouw,” zei het parlementslid.

Blackman benadrukte dat de mijnen in het gebied gecontroleerd worden geruimd. Hij benadrukte ook dat er geen kaarten zijn waarop de locatie van de mijnen is aangegeven.

Er zij op gewezen dat op 6 april een delegatie onder leiding van parlementslid in het Lagerhuis en hoofd van de interparlementaire vriendschapsgroep VK-Azerbeidzjan Bob Blackman de bevrijde stad Aghdam heeft bezocht in het kader van een bezoek aan ons land.

Aanbevolen artikelen