Campagne Armenië gestart met als doel alle schuld voor gebrek aan vooruitgang bij Azerbeidzjan te leggen – Azerbeidzjaanse president’s vertegenwoordiger voor speciale opdrachten

De campagne die Armenië heeft gelanceerd is erop gericht om alle schuld voor het gebrek aan vooruitgang bij Azerbeidzjan te leggen, zei de vertegenwoordiger van de president van de Republiek Azerbeidzjan voor speciale opdrachten, Elchin Amirbayov, in een interview met de Duitse Deutsche Welle, meldt Trend.

“De campagne die Armenië wereldwijd heeft gelanceerd om Azerbeidzjan in een kwaad daglicht te stellen en ons van alle mogelijke dingen te beschuldigen, en om te manipuleren met humanitaire ontberingen ter plaatse, is een tactische zet, die erop gericht is de status quo ter plaatse te consolideren, hun deelname aan het vredesproces te imiteren en te proberen alle schuld voor het gebrek aan proces bij Azerbeidzjan te leggen. Terwijl Azerbeidzjan bij talloze gelegenheden zijn goede wil en oprechte wens om verder te gaan met het vredesproces heeft bewezen, omdat wij het waren die het ontwerp van het vredesakkoord, de heropening van de communicatielijnen en de afbakening van de staatsgrens hebben voorgesteld,” zei hij.

Amirbayov merkte op dat de separatistische entiteit in Karabach de enige verantwoordelijke partij is in deze “humanitaire crisis”, omdat zij de zaken zwart-wit proberen af te schilderen en Azerbeidzjan ervan beschuldigen dat hun bevolking honger lijdt.

“Maar tegelijkertijd wijzen ze elke toenadering om tot een compromis te komen af, blokkeren ze de wegen die door Azerbeidzjan worden voorgesteld en door andere belanghebbenden worden gesteund, om alle benodigde vracht via andere routes aan te voeren. Dus als de bevolking humanitaire hulp of voedsel nodig heeft, kunnen ze op geen enkele manier bewijzen dat ze de levensvatbare oplossing afwijzen. We begrijpen dat de situatie met de levering van voedsel niet perfect is, maar het zou niet juist zijn om te suggereren dat de weg Lachin-Khankendi geblokkeerd is, terwijl er dagelijks heen en weer wordt gereden door voertuigen van het ICRC die mensen vervoeren die medische hulp nodig hebben, evenals andere mensen die etnische Armeniërs zijn en die terug willen naar Armenië, schoolkinderen of familieleden, en die voertuigen worden ook gebruikt om babyvoeding, medicijnen en de meest noodzakelijke basisproducten voor de bevolking aan te voeren,” legde hij uit.

Dit gebeurt met groen licht van de Azerbeidzjaanse regering, die om haar bevolking geeft. Maar helaas is deze hele bevolking een gijzelaar geworden in de handen van een stelletje agressieve hardline separatisten die niet eens de mogelijkheid van vreedzame coëxistentie met Azerbeidzjan overwegen, voegde Amirbayov eraan toe.