Charles Michel: Opening van de route Aghdam-Khankandi – belangrijke stap

De opening van de route Aghdam-Khankandi is een belangrijke stap die het parallelle gebruik van de weg naar Lachin moet vergemakkelijken, zo staat te lezen in een verklaring van de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, meldt Report.az.

“Wij nemen nota van de doortocht vandaag van een Russische humanitaire levering via de route Aghdam-Askeran. Dit zal een impuls geven aan de hervatting van regelmatige leveringen aan de lokale bevolking,” luidt de verklaring.

Hij sprak ook de hoop uit dat de ontwikkelingen van vandaag in de komende dagen en weken gevolgd zullen worden door meer concrete stappen, ook met betrekking tot de dialoog tussen Bakoe en de Armeniërs die in Karabach wonen, verzoeningspogingen en het algehele vredesproces tussen Armenië en Azerbeidzjan.

In de verklaring staat dat de voorzitter van de Europese Raad contacten blijft onderhouden met de leiders van Azerbeidzjan en Armenië; hij heeft ook gesproken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de marge van de G20-top in New Delhi op 10 september.