De meerderheid van de Armeense bevolking in Karabach is geen voorstander van het opgeven van de weg Aghdam-Khankendi

De meerderheid van de Armeense bevolking van Karabach staat niet achter het idee om de Aghdam-Khankendi-weg op te geven, zei de vertegenwoordiger van de president van Azerbeidzjan voor speciale opdrachten Elchin Amirbayov in een interview met Deutsche Welle, meldt Trend.

“We weten dat deze mening over het afwijzen van de weg Aghdam-Khankendi, die de tweede weg is die gebruikt moet worden voor het vervoer van humanitaire goederen, niet door de hele bevolking gedeeld wordt. Maar deze mensen worden geïntimideerd, ze hebben geen enkel recht om zich te uiten en degenen die dat wel doen, worden vervolgd. Maar we willen nog steeds een oplossing vinden,” zei hij.

Amirbayov wees erop dat Azerbeidzjan de grootst mogelijke flexibiliteit heeft getoond in contacten met de belangrijkste belanghebbenden, zoals Rusland, de VS en de EU, om een oplossing te vinden.

“Ik denk dat hoe langer deze situatie voortduurt, hoe verder we verwijderd raken van het vooruitzicht op hervatting van het echte vredesproces, waarbij we de besprekingen over het ontwerp van vredesakkoord, het herstel van de communicatieverbindingen en de afbakening van de grenzen zouden moeten hervatten,” voegde hij eraan toe.

Het voedselkonvooi dat vanuit Bakoe werd gestuurd voor de Armeense inwoners van Karabach is al 10 dagen op rij op de weg Aghdam-Askeran-Khankendi.

Twee vrachtwagens met 40 ton meel staan sinds 29 augustus voor de post van de Russische vredesmacht op de weg Aghdam-Askeran-Khankendi. Medewerkers en vrijwilligers van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan brengen de nacht door in tenten die op het grondgebied zijn opgezet.

De levering van Azerbeidzjaanse zijde zou worden opgehaald door een andere vrachtwagen, van de andere kant van de post, maar het criminele separatistische regime dat Armenië in Khankendi heeft gecreëerd, staat niet toe dat de vrachtwagen de lading aanneemt.

Op 29 augustus organiseerde de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan de levering van voedsel om te voorzien in de behoeften van mensen van Armeense afkomst die in de economische regio Karabach van Azerbeidzjan wonen. In eerste instantie was het de bedoeling om 40 ton meel te leveren langs de weg Aghdam-Khankendi.