De minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft een ontmoeting met de Britse onderminister van Buitenlandse Zaken.

De strategische dialoog tussen het VK en Azerbeidzjan heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov en de Britse minister van Europese Zaken Leo Docherty.

Tijdens de bijeenkomst wisselden de partijen van gedachten over vele aspecten van het politieke overleg tussen Azerbeidzjan en het VK, kwesties van de strategische dialoog en bespraken zij kwesties van wederzijds belang op de regionale en internationale agenda.

Minister Jeyhun Bayramov gaf inzicht in de huidige situatie in de regio, de stappen die Azerbeidzjan heeft gezet om vrede te stichten, het standpunt van het land over de normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen en de herstel- en wederopbouwwerkzaamheden in de bevrijde gebieden.

Hij vestigde de aandacht van Leo Docherty op het feit dat de schending door Armenië van de voorwaarden van de trilaterale verklaring de inspanningen voor vredesopbouw in de regio ondermijnt. De minister van Buitenlandse Zaken prees de bijdrage van het VK aan de ontmijning van de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan en hun intentie om actief deel te nemen aan de wederopbouw en het herstel van deze gebieden.

De partijen bespraken ook de multilaterale samenwerking binnen internationale organisaties, waaronder de betrekkingen met de Europese Unie, en de situatie in Oekraïne.

Referentie: Azertag.az