De president van Azerbeidzjan heeft een persoonlijke ontmoeting met de premier van Kroatië

President van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev heeft een één-op-één ontmoeting gehad met premier van de Republiek Kroatië Andrej Plenković, meldt Report.az.

President van Azerbeidzjan Ilham Aliyev en premier van Kroatië Andrej Plenković hadden vervolgens een uitgebreide ontmoeting tijdens de lunch.

Ze bespraken de uitbreiding van de economische en handelsbetrekkingen tussen Azerbeidzjan en Kroatië, en kwesties van samenwerking op het gebied van energie, toerisme en andere gebieden. De partijen benadrukten het belang van het zo snel mogelijk houden van een bijeenkomst van de Intergouvernementele Commissie en het verder ontwikkelen van de banden tussen de zakengemeenschappen van de twee landen.

De intentie van Kroatië om Azerbeidzjan als land dat onder landmijnen lijdt op dit gebied te steunen werd toegejuicht, en het belang van de uitwisseling van ervaringen en samenwerking op het gebied van ontmijning werd benadrukt.

Tijdens het gesprek wisselden ze van gedachten over regionale kwesties van wederzijds belang.

Andrej Plenković merkte ook op dat Kroatië, als lid van de Europese Unie en de NAVO, de samenwerking van Azerbeidzjan met deze organisaties altijd heeft gesteund.