De Voorzitter: Uitbreiding van de samenwerking met China is een van de topprioriteiten van het buitenlands beleid van Azerbeidzjan

“Het uitbreiden van de samenwerking met China – een goede vriend en een betrouwbare partner – is een van de topprioriteiten van het buitenlands beleid van Azerbeidzjan. Ik ben verheugd dat de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en China, die een eeuwenoude geschiedenis en mooie tradities kennen, zich in een stijgende lijn ontwikkelen en dat ons partnerschap van dag tot dag met nieuwe inhoud wordt verrijkt,” zei president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev in een felicitatiebrief aan de president van de Volksrepubliek China, Xi Jinping, zo meldt Report.az.

“Ik merk met genoegen op dat onze bilaterale betrekkingen momenteel een brede agenda hebben. Onze wederzijds voordelige samenwerking op het gebied van economie, handel, transport en logistiek, hernieuwbare energie, humanitaire hulp en andere gebieden heeft duidelijke en veelbelovende vooruitzichten. Ondertussen is de groei van het vrachtvolume dat vanuit China via Azerbeidzjan naar het westen wordt verscheept, nog een levendig bewijs van onze succesvolle betrokkenheid bij het Belt and Road-project,” aldus het staatshoofd.