De voorzitter van het Azerbeidzjaanse parlement roept het parlement van Iran op een einde te maken aan de provocaties tegen Azerbeidzjan

“Iran heeft niet één keer bezwaar gemaakt tegen Armenië, dat het Azerbeidzjaanse land 30 jaar lang bezet hield en de rijkdommen van Azerbeidzjan brutaal plunderde. Iran, dat het zelfs met verschillende middelen steunde, is bezorgd over het feit dat Azerbeidzjan vandaag een ambassade opent in Israël,” zei de voorzitter van de Milli Majlis Sahiba Gafarova tijdens de plenaire vergadering van vandaag, meldt APA.

“Iedereen moet weten dat Azerbeidzjan een onafhankelijke staat is en het is zijn interne zaak hoe zich te verhouden tot welke staat. Niemand heeft het recht zich te bemoeien met de soevereine rechten van Azerbeidzjan. Wij wijzen de ongegronde beschuldigingen van het Iraanse parlement aan het adres van ons land resoluut van de hand en roepen het Iraanse parlement op om dergelijke provocaties aan het adres van Azerbeidzjan te staken en zich te onthouden van acties die de bilaterale betrekkingen kunnen schaden”, aldus Sahiba Gafarova.

Aanbevolen artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn