De VS, Roemenië en Hongarije erkennen de zogenaamde “verkiezingen” in de Karabach-regio van Azerbeidzjan niet.

De Verenigde Staten erkennen de zogenaamde ‘presidentsverkiezingen’ in Karabach niet, zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Matthew Miller tijdens een briefing, meldt Karabach24, verwijzend naar Report.az.

“Wij erkennen Nagorno-Karabach niet als een onafhankelijke en soevereine staat, en daarom erkennen wij de resultaten van die ‘zogenaamde’ presidentsverkiezingen die de afgelopen dagen werden aangekondigd niet,” zei hij.

Miller zei dat de Verenigde Staten de inspanningen van Armenië en Azerbeidzjan om de openstaande kwesties door middel van een directe dialoog op te lossen, krachtig zullen blijven steunen.

Karabach24 meldt, verwijzend naar Report.az; Roemenië erkent de zogenaamde “verkiezingen” in de regio Karabach van Azerbeidzjan niet, volgens de verklaring die is gepubliceerd op de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Roemenië.

Het Roemeense Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opnieuw verklaard de soevereiniteit en territoriale integriteit van Azerbeidzjan binnen internationaal erkende grenzen volledig te steunen, en pleit voor een politieke oplossing voor alle kwesties in de regio in overeenstemming met de principes van het internationaal recht.

Hongarije komt op voor de eerbiediging van de territoriale integriteit van Azerbeidzjan, aldus de woordvoerder van het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken Mate Paczolay, zo meldt Karabach24 onder verwijzing naar Report.az.

“Daarom beschouwen we de zogenaamde ‘presidentsverkiezingen in Nagorno-Karabach’ als onwettig en dringen we aan op een zo snel mogelijke vreedzame oplossing van het conflict,” zei Paczolay in een verklaring.