Eenheden van Armeense strijdkrachten in Karabach dragen alle wapens en zware uitrusting over – Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie

De eenheden van de Armeense strijdkrachten in Karabach leveren alle wapens en zware uitrusting in, aldus het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie, meldt Trend.

“De overeenkomst werd bereikt om de lokale antiterreurmaatregelen te stoppen.

Het ministerie van Defensie van de Republiek Azerbeidzjan verklaart dat gezien de oproep van de vertegenwoordigers van de Armeense inwoners die in de Karabach-regio van Azerbeidzjan wonen, overgebracht door het Russische vredeshandhavingscontingent, er een overeenkomst is bereikt vanaf 13:00, 20 september 2023, om de antiterreurmaatregelen te stoppen onder de volgende voorwaarden:

  1. De formaties van de Armeense strijdkrachten gestationeerd in de Karabach-regio van de Republiek Azerbeidzjan en illegale gewapende groepen leggen hun wapens neer, trekken zich terug uit hun gevechtsposities en militaire voorposten en worden onderworpen aan volledige ontwapening.
  2. Tegelijkertijd wordt alle munitie en zware militaire uitrusting ingeleverd.
  3. Het bovenstaande proces wordt in coördinatie met het Russische vredeshandhavingscontingent uitgevoerd,” aldus het ministerie.