Eerste sessie strategische dialoog Azerbeidzjan-Hongarije gehouden

De eerste bijeenkomst van de strategische dialoog tussen Azerbeidzjan en Hongarije vond plaats in Boedapest, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan op sociaal netwerk X, volgens Report.az.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Hongarije, Jeyhun Bayramov en Péter Szijjártó, hielden een bijeenkomst in een uitgebreid formaat.

De bijeenkomst was gericht op bilaterale strategische partnerschappen, kwesties van wederzijds belang en actuele kwesties op de regionale en internationale agenda.

Er werd een protocol ondertekend naar aanleiding van de resultaten van de eerste bijeenkomst van de strategische dialoog tussen Azerbeidzjan en Hongarije.

Daarna hielden de ministers van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Hongarije een persbriefing.

16:39

Een bijeenkomst tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Hongarije, Jeyhun Bayramov en Péter Szijjártó, vindt plaats in Boedapest, Hongarije, zo meldt het rapport, onder verwijzing naar het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de bijeenkomst zullen de ministers de ontwikkeling van bilaterale samenwerking bespreken, evenals actuele regionale kwesties.

Eerder werd gemeld dat de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov voor een officieel bezoek naar Hongarije is vertrokken. In het kader van dit bezoek zal hij naar verwachting de eerste bijeenkomst houden van de Azerbeidzjaans-Hongaarse strategische dialoog. De Azerbeidzjaanse minister zal ook een toespraak houden op de conferentie van hoofden van Hongaarse diplomatieke missies.