Elchin Amirbayov: Azerbeidzjan is niet van plan oorlog te beginnen tegen Armenië

Azerbeidzjan is niet van plan om een oorlog met Armenië te beginnen, zei Elchin Amirbayov, vertegenwoordiger van de president van de Republiek Azerbeidzjan voor speciale opdrachten, in een interview met Radio France, meldt Report.az.

Hij merkte op dat Azerbeidzjan de onderhandelingen met Armenië wil hervatten om vrede te bereiken:

“Natuurlijk, als Armenië ons aanvalt, zullen we niet werkeloos toezien. Maar ik geloof niet dat dit in het belang van Armenië is. We moeten terugkeren naar het pad van de onderhandelingen en gebruik maken van de wens van de Europese Unie om het vredesproces vooruit te helpen. Het is noodzakelijk om te praten over de afbakening van grenzen en communicatielijnen. Als Armenië zich aansluit bij onze inspanningen om vrede en stabiliteit tot stand te brengen, zijn we volledig bereid om bij te dragen. Charles Michel heeft goed werk verricht als voorzitter van de Europese Raad om de onderhandelingen weer op gang te helpen. Azerbeidzjan is klaar voor trilaterale onderhandelingen met de Europese Unie.”

Hij voegde eraan toe dat Azerbeidzjan in het vredesverdrag opnieuw zijn onvoorwaardelijke toewijding aan het principe van de territoriale integriteit van landen zal bevestigen.

“We zullen een einde maken aan deze vijandigheid, die al bijna dertig jaar duurt. De verklaringen van Armenië dat Azerbeidzjan zich opmaakt voor een nieuwe oorlog zijn volledig ongegrond. Wij respecteren de territoriale integriteit van Armenië, net als alle andere landen ter wereld,” zei hij.